undesigned.ro
Aleea Postavarul, nr. 4A Bucuresti, Romania 032428
+40755065859

Ce este Google Analytics?

Pe scurt, Google Analytics este un instrument online gratuit ce ofera informatii detaliate cu privire la vizitatorii unui site. Odata finalizata etapa de dezvoltare a site-ului, incluzand aici si procesul de optimizare SEO, urmeaza etapa in care masuram principalii indicatori ai site-ului, in vederea imbunatatirii rezultatelor generate de site.

 

De ce folosim Google Analytics?

GA1Pentru a masura datele cu privire la interactiunea site-ului cu vizitatorii. In general, atragerea vizitatorilor reprezinta principalul scop al unui site. Din acest motiv este important sa stim cati vizitatori are site-ul nostru, ce perioada petrec acestia in paginile site-ului, cati dintre ei ajung in pagina Contact / Comanda / Solicita Oferta etc., pe scurt sa analizam nivelul de conversie al vizitelor – cat la suta din totalul vizitelor sunt transformate in comenzi. Analizand aceste informatii puteti face modificarile optime astfel incat nivelul de satisfacere al vizitatorului sa se regaseasca in perioada petrecuta de acesta pe site. Cu informatiile livrate de Google Analytics se pot realiza:

  • Analize sociale
  • Analize pentru dispozitive mobile
  • Analiza conversiilor
  • Analize publicitare

Cum folosim GA?

In primul rand este necesar sa cream un cont Google Analytics. Acesta se realizeaza gratuit, dupa ce obtinem codul de urmarire, trebuie sa-l integram in toate paginile site-ului pentru a putea urmari activitatea site-ului. Utilizarea acestui serviciu este recomandata atat in cazul magazinelor online, cat si in cazul unui site de prezentare pentru a avea o imagine de ansamblu asupra site-ului.

Folosirea acestui serviciu nu implica necesitatea detinerii unor cunostinte amanuntite in aceasta directie. Tu folosesti serviciul Google Analytics?